Spoedgevallendienst

Onze reeds ingeschreven patiënten die pijn hebben kunnen zich telefonisch bij ons melden, de assistentes doen dan hun best om u zo snel mogelijk een afspraak te geven.

Komt u alstublieft niet zonder telefonisch afspraak aan de deur, onze agenda is doorgaans zo vol dat de tandarts u niet tussendoor kan helpen. Meldt uw klacht telefonisch aan onze assistentes, zij sturen u dan zo goed mogelijk aan. Voor onze reeds ingeschreven patiënten geldt, s’-ochtends gebeld, meestal nog dezelfde dag geholpen. We hebben een spoeduurtje tussen de middag en aansluitend op ons middag programma, of op een tijdstip waarop een afspraak is weggevallen. Wel is het zo dat wij er naar streven onze agenda zo harmonisch en aansluitend mogelijk te organiseren. Dit zal kunnen betekenen dat u misschien niet op uw gewenste tijd voor uw spoedgeval geholpen kan worden. Maar bedenk dan ook dat u een niet reguliere afspraak krijgt en wij u toch gaan helpen. Kunt U dezelfde dag niet, dan kunt u het de volgende dag opnieuw proberen, helaas is het voor ons agenda technisch niet mogelijk de spoedbehandeling dagen vooruit te plannen. Deze spoedkwartiertjes worden op de dag zelf vrij gegeven door de tandarts.

Indien de praktijk gesloten is dan wordt u  verder doorverwezen.

Bij afwezigheid op reguliere tijden staat onze vervanger genoemd op onze antwoordapparaat.

Bij afwezigheid op niet reguliere tijden, kunt u gebruik maken van de tandartsspoedgevallendienst: telefoon 070-3110305. Voor meer informatie kunt u de site www.tandartsspoedgevallendienst.nl raadplegen.

Houdt u pen en papier bij de hand voor het noteren van de gegevens.